About

Wie ben ik
Mijn naam is Natasja van den Tillaard, ik ben Natuurgeneeskundig energetisch therapeut en Creatieve therapeut. Dit doe ik in mijn praktijk voor natuurgeneeskunde, waar ik mensen begeleid bij hun levensvragen en de reis naar binnen.

Sinds 1992 ben ik werkzaam geweest binnen de gezondheidszorg en het voortgezet onderwijs. Tijdens dit werk kwam ik erachter dat het begeleiden van mensen bij hun groei en ontwikkeling één van mijn grootse passies is. En dat ik hier mijn mediamieke en paranormale gave heel goed bij in kan zetten. Om meer inzicht te krijgen ben ik me al op jonge leeftijd gaan verdiepen in Reiki, Sjamanistisch healen en Helende reizen.

Later heb ik, om me als professional op therapeutisch vlak te ontwikkelen, opleidingen gevolgd aan het HGU hogeschool voor Geesteswetenschappen en aan HJBC waar ik ben afgestudeerd als natuurgeneeskundig paranormaal therapeut. Daarnaast heb ik in 2012 aan het Arthur Findlay College te Stansted workshops gevolgd in Mediumschap.

De diverse opleidingen hebben me geleerd om de levensprocessen die mensen doorlopen op fysiek, emotioneel, psychisch en op zielsniveau, te zien en doorzien. Mijn persoonlijke levenslessen hebben me geleerd wat dit precies inhoud in de praktijk. Zij zorgde ervoor dat ik met mijn hele hart betrokken ben bij wat ik doe, om mensen te steunen in hun weg naar zichzelf te worden en naar innerlijk welzijn.

Visie

De reis naar binnen is de belangrijkste reis die men als mens tijdens zijn leven kan maken. Door steeds weer het pad naar binnen te bewandelen komen we in onze eigen kracht, schoonheid en kwaliteit.

Als therapeut werk ik vanuit een holistische visie. Dit betekent dat ik kijk naar de mens als geheel. Het mens zijn bestaat niet alleen uit een lichaam maar wordt ook gevormd door mentale, emotionele, sociale en spirituele aspecten.

Door onder andere energetische-, creatieve- of innerlijke reis therapie kan ik u begeleiden en helpen om deze reis voor uzelf te maken. Energetische therapie is een totaal behandeling op alle lagen van het lichaam en de geest. Dit betekent dat we zowel aan lichamelijke als psychische processen wordt gewerkt. Tijdens de behandelingen zal duidelijk worden wat uw lichaam u wil vertellen, wat het is dat uw gezondheid beïnvloed en wat er voor nodig is om uw klachten te verminderen of te laten verdwijnen.

Ieder mens is uniek en iedereen heeft een eigen weg te bewandelen. Samen met de client wordt gekeken naar de hulpvraag. Het is persoonlijk maatwerk en het verschil per keer, per client. Het is een samenspel in de zoektocht om de client dichter bij zichzelf te laten komen. Vanuit de hulpvraag wordt contact gelegd met het lichamelijk, mentaal en energetisch vlak om zo de problematiek aan te pakken. Om zo de balans tussen lichaam en geest ter herstellen.

Scholing en ervaring

Naast trainingen op het gebied van spirituele ontwikkeling en healing heb ik HBO opleidingen gevolgd aan het HGU en aan het HJBC waar ik als Natuurgeneeskundig Paranormaal therapeut ben afgestudeerd.

• Academie voor Beeldende vorming 2e en 1e graad te Tilburg
• HGU Hogeschool voor Geesteswetenschappen te Utrecht
• HJBC Natuurgeneeskundig Paranormaal therapeut te Utrecht

• Reiki I, II en III de traditionele Usui Systeem
• Cursussen en Training voor therapeuten, Olga Karatidi methode
• Workshops Helende reis, Brandon Bays te London
• Workshops Mediumschap Arthur Findlay College te Stansted
• Voeding testen en balanceren 1, 2, 3
• Touch for Health I en II

Ervaring

Reguliere gezondheidzorg
Kinder- en Jeugdzorg
Ouderenzorg
Onderwijs – beeldende vorming